YOGA
Uit je hoofd in je lijf

Yoga is goed voor lichaam en geest en zorgt ervoor dat beide in balans komen. Ook de wetenschap onderbouwd dit. Het omvat ademhalingsoefeningen, fysieke houdingen, mindfulness en meditatie die zorgen voor een mentale en fysieke gezondheid.

 

Yoga wordt vaak gezien als een sport, waarbij je jezelf tot het uiterste drijft in de meest ongemakkelijke houdingen, en dus alleen maar voor flexibele mensen is weggelegd. Dat is het tegenovergestelde van waar yoga echt voor staat en hoe ik het wil overbrengen.

 

Ik wil graag dat je middels yoga de aandacht in je lichaam brengt, dus uit je hoofd en in je lijf. De asana’s (houdingen) zijn zeker een onderdeel van yoga, maar je gaat heel bewust bewegen. Je leert je eigen grenzen respecteren en luistert naar je lichaam, zonder oordeel. 

Elk lichaam is anders, dus maak het aangenaam voor jezelf!

Verschillende yogastijlen

Wat levert YOGa jou op?

Filosofie
Het achtvoudige yogapad

Yoga is een levensfilosofie die, volgens het 8-voudige pad, zal leiden naar een gelukkig en gezond leven. Wanneer we het achtvoudige pad bewandelen vereist dit beheersing van lichaam, zintuigen en geest. Het ultieme doel van yoga is de verlichting en daarmee het vrij zijn van onze eigen ego.

 

Yama (omgang met anderen)

Niyama (zelfontwikkeling)

Asana (lichaamsoefeningen)

Pranayama (adembeheersing)

Pratyahara (zintuigbeheersing)

Dharana (concentratie)

Dhyana (meditatie)

Samadhi (verlichting)

Ik wil graag flexibel blijven in mijn agenda en ik vind het erg prettig om 1-1 sessies te geven. Dit is de reden waarom ik gekozen heb om enkel privé lessen te geven. Persoonlijke aandacht staat bij mij voorop. Hierdoor kunnen we echt kijken waar jouw behoeftes liggen. We kunnen van tevoren een thema bespreken of we tasten even af welke houdingen prettig zijn om uit te voeren. Meditatie, mindfulness en ademwerk zijn altijd een onderdeel van mijn sessies. Voor een privé les van ruim een uur reken ik 85 euro.

Heb je andere wensen of zou je graag met een kleine groep (maximaal 4 personen) willen deelnemen aan een sessie, dan kun je me hierover altijd contact met me opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Self-care 💗 Zet jij jezelf op 1?

Dat is absoluut niet egoïstisch, want wanneer jij in je kracht staat, dan is iedereen om jou heen ook gelukkig. 🥰 Weet jij waar jouw behoeftes liggen? Uiteindelijk voel je heel goed waar jij gelukkig van wordt. Toch? Waarom is het dan niet altijd zo makkelijk? Goed voor jezelf zorgen. Probeer hier eens wat meer bewust bij stil te staan en just do it!

🧘🏻‍♀️= Self-care

Mijn lievelingshouding bij yoga is de liggende vlinder. Je creëert hiermee een verbinding met jezelf en iedereen om jou heen. Je opent je borst, stimuleert je ❤️chakra en staat in verbinding met je innerlijke wijsheid. De houding is ook fantastisch voor het verlichten van buikklachten en menstruatiepijn. ✨

www.pauwervrouw.nl

#yoga #selfcare #vrouw
...

Dromen aan het waarmaken 💫 Pauwervrouw 🧘🏻‍♀️ Laatste loodjes 💕 ...