Stress Coaching
Verlang jij naar een stressbestendiger leven?

Ons lichaam is juist gemaakt voor geluk

Met voedingsstoffen kun je stress verminderen, stressbestendiger worden en je lichaam kan er weer nieuwe gelukshormonen mee aanmaken, waardoor je je niet alleen veel beter gaat voelen, je kunt letterlijk de reis van stress naar geluk maken!

De productie van ‘gelukshormonen’ (neurotransmitters) wordt geraakt door stress, waardoor er tekorten gaan ontstaan. Letterlijk iedereen met chronische stress loopt die tekorten op. Gelukshormonen hebben alles te maken met het oproepen van emoties zoals angst of blijdschap, ze bepalen in belangrijke mate hoe we ons voelen. We hebben het hier over dopamine, acetylcholine, GABA en serotonine. Het systeem moet zorgen voor genot, maar door overprikkeling ontneemt het je genot.

wanneer gelukshormonen goed werken

Dopamine

Het geeft je daadkracht, wilskracht, zelfvertrouwen en focus. Hierdoor voel je je goed en kom je in beweging. Het maakt je scherp en je krijgt een top libido!

ACETYLCHOLINE

Het werkt fantastisch voor je geheugen en je intellectuele functies. Het maakt je empatisch, intuïtief, het scherpt je zintuigen aan, maakt je nieuwsgierig en authentiek en je wordt gevoelig voor taal en kunst.

GABA

Het is rustgevend, kalmerend en zorgt voor stabiliteit en gemoedelijkheid, het maakt dat je goed kunt organiseren en plannen, het maakt je relatiegericht en daardoor een teamplayer, punctueel en behoedzaam.

Serotonine

 Het maakt je vrolijk en onbezorgd, speels en vindingrijk, flexibel en avontuurlijk en zorgt voor levenslust.

Hoe staat het
met jouw
gelukshormoon
huishouding?

Wil je graag weten of jouw gelukshormonen goed werken? Ervaar jij symptomen dat dit misschien niet het geval is? Hierbij kun je denken aan vermoeidheid, gebrek aan daadkracht, niet meer helder kunnen denken, paniekklachten, een opgejaagd gevoel, angst en een gebrek aan zelfvertrouwen. Je kunt hier een gelukshormonentest doen om in kaart te brengen of je mogelijk tekorten hebt opgelopen. De test zal ongeveer 15 – 20 minuten van je tijd in beslag nemen. Je krijgt de uitslag van deze test direct in jouw mailbox.

PS: Kies hier voor Marloes Ariëns als stressoloog en vul je eigen naam en e-mailadres is. 

Wat houdt de stress coaching in?

€ 295,-

Heb jij een kinderwens?
Dan heb ik een mooie sessie gemaakt met kalmerende en verzorgende houden om de stress- en geslachtshormonen in balans te brengen. We gaan aan de slag met jouw hormoonregulatie en het verminderen de stress. Yoga kan helpen om het bekkengebied uit te rekken en te openen, zodat bloed en energie in de onderbuik en voortplantingsorganen kunnen stromen. We verbinden de twee vrouwelijke krachtcentra, het hart en de baarmoeder. ❤️

#fertiliteit #vruchtbaarheid #yoga #vrouwelijkeenergie #holistisch
...

Ik kies voor positieve gedachten die mijn lichaam koesteren en ondersteunen. ❤️

De meest waardevolle les die ik heb mogen leren is dat gedachten krachten zijn. ✨

Een mooie affirmatie (positieve, krachtige gedachte) om vandaag, door de dag heen, eens voorbij te laten komen. Even dat momentje voor jezelf nemen en je gedachten naar het hier en nu halen.

Sluit je ogen en ga eerst eens bewust naar je ademhaling. Adem in door je neus en ga met je ademhaling naar je buik, voel dat je buik een bolletje wordt. Adem daarna weer rustig uit door je mond. Probeer dit eens een aantal keer te herhalen en creëer een natuurlijke ademhaling. Neem nu de affirmatie eens bewust in je gedachten.
Ik kies voor positieve gedachten die mijn lichaam koesteren en ondersteunen en laat dit gevoel echt door je lichaam heen stromen. ✨
Open nu weer rustig je ogen.

Zo simpel kan het zijn. Even die aandacht voor je lijf.

#mindfulness #vrouw #gedachten #ademhaling #hierennu #positiviteit
...

Een vrouwenlichaam is nu eenmaal niet hetzelfde als een mannenlichaam. ❤️

In het bijzonder de vrouwelijke hormonale gezondheid. Hormonen spelen een belangrijke rol tijdens de maandelijkse cyclus en verschillende levensfases van de vrouw. 🌕 Ze hebben invloed op ons gevoel, gedrag, groei, seks en voorplanting.

Je kunt heel veel voordelen ondervinden van een gezonde lifestyle die de hormonen in balans brengen. Juist een goede hormoonbalans is heel belangrijk!
Wees hierbij vooral niet te streng zijn voor jezelf en probeer in het moment te leven. Wanneer je respect en liefde ervaart voor je eigen lichaam komt er een innerlijke PAUWER naar boven die zo ontzettend krachtig is. 💪 #vrouw #hormonen #balans #gezondheid #lichaam
...

Holistisch Health Coaching: Body, mind & spirit
IN JE KRACHT KOMEN 💪🏻
Ontdek de geheimen van bewustwording, geluk en gezondheid! Ben jij op zoek naar de balans in jouw lichaam? Heb je last van vage lichamelijke klachten, vermoeidheid, sombere gedachten of hormonale problemen? Dendert je leven alsmaar door en weet je niet goed waar je moet beginnen om dit te veranderen? Misschien is een holistisch health traject dan wel wat voor jou! 🔥 #adem #voeding #voedingsstoffen #Mindfulness #yoga #circadiaansritme
...

Shit, mijn hormonen maken er een chaos van!! 🤯 Ja, dat zou zo maar eens kunnen. Wanneer je hormonen niet in balans zijn, dan kun je je voorstellen dat dit voor de nodige chaos (hallo, klachten) kan zorgen.

Hormonen zijn chemische boodschappers die alle processen in ons lichaam harmonieus laten verlopen. Het is een heel complex systeem en het heeft hebben invloed op elke cel in ons lichaam.

Hormonen hebben onder andere invloed op ons gevoel, gedrag, groei, seks en voorplanting.

Een disbalans discrimineert niet, dit kan bij iedereen voorkomen, ongeacht ons geslacht en heeft een enorme impact op onze emotionele, fysieke en mentale gezondheid.

Afgezien van voeding, kunnen o.a. stress, toxines, inactiviteit en genetische mutaties onze hormonen uit balans brengen.

Op de site kun je een hormonenchecklist invullen om inzicht krijgen in je hormonen en zorgen voor verandering. Deze checklist is bedoeld om je te laten zien dat veel klachten samenhangen met je hormonen. Dit kan zowel oorzaak als gevolg zijn. Het is geen diagnostisch middel, maar het geeft jou inzicht in welke symptomen kunnen ontstaan bij een hormonale disbalans. 💕 #hormonen #pauwervrouw #disbalans #gezondheid #klachten #vrouw
...

Self-care 💗 Zet jij jezelf op 1?



Dat is absoluut niet egoïstisch, want wanneer jij in je kracht staat, dan is iedereen om jou heen ook gelukkig. 🥰 Weet jij waar jouw behoeftes liggen? Uiteindelijk voel je heel goed waar jij gelukkig van wordt. Toch? Waarom is het dan niet altijd zo makkelijk? Goed voor jezelf zorgen. Probeer hier eens wat meer bewust bij stil te staan en just do it!

🧘🏻‍♀️= Self-care



Mijn lievelingshouding bij yoga is de liggende vlinder. Je creëert hiermee een verbinding met jezelf en iedereen om jou heen. Je opent je borst, stimuleert je ❤️chakra en staat in verbinding met je innerlijke wijsheid. De houding is ook fantastisch voor het verlichten van buikklachten en menstruatiepijn. ✨

www.pauwervrouw.nl


#yoga #selfcare #vrouw
...