Stress Coaching
Verlang jij naar een stressbestendiger leven?

Ons lichaam is juist gemaakt voor geluk

Met voedingsstoffen kun je stress verminderen, stressbestendiger worden en je lichaam kan er weer nieuwe gelukshormonen mee aanmaken, waardoor je je niet alleen veel beter gaat voelen, je kunt letterlijk de reis van stress naar geluk maken!

De productie van ‘gelukshormonen’ (neurotransmitters) wordt geraakt door stress, waardoor er tekorten gaan ontstaan. Letterlijk iedereen met chronische stress loopt die tekorten op. Gelukshormonen hebben alles te maken met het oproepen van emoties zoals angst of blijdschap, ze bepalen in belangrijke mate hoe we ons voelen. We hebben het hier over dopamine, acetylcholine, GABA en serotonine. Het systeem moet zorgen voor genot, maar door overprikkeling ontneemt het je genot.

wanneer gelukshormonen goed werken

Dopamine

Het geeft je daadkracht, wilskracht, zelfvertrouwen en focus. Hierdoor voel je je goed en kom je in beweging. Het maakt je scherp en je krijgt een top libido!

ACETYLCHOLINE

Het werkt fantastisch voor je geheugen en je intellectuele functies. Het maakt je empatisch, intuïtief, het scherpt je zintuigen aan, maakt je nieuwsgierig en authentiek en je wordt gevoelig voor taal en kunst.

GABA

Het is rustgevend, kalmerend en zorgt voor stabiliteit en gemoedelijkheid, het maakt dat je goed kunt organiseren en plannen, het maakt je relatiegericht en daardoor een teamplayer, punctueel en behoedzaam.

Serotonine

 Het maakt je vrolijk en onbezorgd, speels en vindingrijk, flexibel en avontuurlijk en zorgt voor levenslust.

Hoe staat het
met jouw
gelukshormoon
huishouding?

Wil je graag weten of jouw gelukshormonen goed werken? Ervaar jij symptomen dat dit misschien niet het geval is? Hierbij kun je denken aan vermoeidheid, gebrek aan daadkracht, niet meer helder kunnen denken, paniekklachten, een opgejaagd gevoel, angst en een gebrek aan zelfvertrouwen. Je kunt hier een gelukshormonentest doen om in kaart te brengen of je mogelijk tekorten hebt opgelopen. De test zal ongeveer 15 – 20 minuten van je tijd in beslag nemen. Je krijgt de uitslag van deze test direct in jouw mailbox.

PS: Kies hier voor Marloes Ariëns als stressoloog en vul je eigen naam en e-mailadres is. 

Wat houdt de stress coaching in?

€ 295,-

Stress vind ik persoonlijk de grootste f#cker en reden voor hormonale problematiek. 🖕🏼

Zeg maar hallo tegen ons stressresponssysteem! Een ontzettend vernuftig systeem, dat zeker. Helaas leven we in een wereld waarin er iets te veel aanspraak wordt gemaakt op dit systeem. En ja, dit systeem gaat voor groei en voortplanting. 🌱🌸🐝

Chronische en dus langdurige stress kan bijvoorbeeld leiden tot een onregelmatige menstruatiecyclus, verminderde vruchtbaarheid en verhoogde symptomen van PMS.

Stress komt in allerlei vormen. Onze drukke agenda’s, de druk die we onszelf opleggen, want we willen alles perfect uitvoeren, we eten ongezonde voeding, we slapen slecht of te weinig, ziektes of pijnklachten, deadlines op het werk, relatieproblemen, een verhuizing. You name it.

Hoe we omgaan met deze stress is erg persoonlijk. Soms ben je jezelf ook niet bewust van de impact die stress heeft op jouw hormonen. Gelukkig kun je allerlei tools inzetten om je stressniveaus beheersbaar te maken 💪🏼❤️

#stress #hormonen #hormonalegezondheid #vrouw #selfcare #leefstijl
...

Ja die menstruatie, het is eigenlijk maar een ongemakkelijk iets. Het komt nooit uit! Het is toch een beetje viezig en gaat nogal eens gepaard met verschillende klachten. Het liefste negeren we daarom ook onze menstruatie.

Maar waarom? Onze gedachten over onze menstruatiecyclus, en dus ook die menstruatieperiode, zouden eigenlijk ontzettend positief moeten zijn en we zouden eigenlijk alleen maar liefde moeten voelen. ❤️

De menstruatiecyclus is een heel mooi natuurlijk proces van de vrouw en heeft belangrijke voordelen voor de gezondheid van de vrouw.

🌙 De menstruatiecyclus is een barometer van onze algemene gezondheid
🌙 De menstruatiecyclus zorgt ervoor dat je mogelijk zwanger kunt worden
🌙 De menstruatiecyclus speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de hormoonbalans
🌙 De menstruatiecyclus helpt bij het afvoeren van afvalstoffen
🌙 Een regelmatige menstruatiecyclus vermindert het risico op bepaalde kankers en endometriose.

Een gezonde menstruatiecyclus verbetert jouw kwaliteit van leven en door de juiste kennis en tools kun jij hier zeker positieve invloed op uitoefenen. ✨

#hormonen #gezondheid #menstruatiecyclus #vrouw
...

Heb jij een kinderwens?
Dan heb ik een mooie sessie gemaakt met kalmerende en verzorgende houden om de stress- en geslachtshormonen in balans te brengen. We gaan aan de slag met jouw hormoonregulatie en het verminderen de stress. Yoga kan helpen om het bekkengebied uit te rekken en te openen, zodat bloed en energie in de onderbuik en voortplantingsorganen kunnen stromen. We verbinden de twee vrouwelijke krachtcentra, het hart en de baarmoeder. ❤️

#fertiliteit #vruchtbaarheid #yoga #vrouwelijkeenergie #holistisch
...

Ik kies voor positieve gedachten die mijn lichaam koesteren en ondersteunen. ❤️

De meest waardevolle les die ik heb mogen leren is dat gedachten krachten zijn. ✨

Een mooie affirmatie (positieve, krachtige gedachte) om vandaag, door de dag heen, eens voorbij te laten komen. Even dat momentje voor jezelf nemen en je gedachten naar het hier en nu halen.

Sluit je ogen en ga eerst eens bewust naar je ademhaling. Adem in door je neus en ga met je ademhaling naar je buik, voel dat je buik een bolletje wordt. Adem daarna weer rustig uit door je mond. Probeer dit eens een aantal keer te herhalen en creëer een natuurlijke ademhaling. Neem nu de affirmatie eens bewust in je gedachten.
Ik kies voor positieve gedachten die mijn lichaam koesteren en ondersteunen en laat dit gevoel echt door je lichaam heen stromen. ✨
Open nu weer rustig je ogen.

Zo simpel kan het zijn. Even die aandacht voor je lijf.

#mindfulness #vrouw #gedachten #ademhaling #hierennu #positiviteit
...

Een vrouwenlichaam is nu eenmaal niet hetzelfde als een mannenlichaam. ❤️

In het bijzonder de vrouwelijke hormonale gezondheid. Hormonen spelen een belangrijke rol tijdens de maandelijkse cyclus en verschillende levensfases van de vrouw. 🌕 Ze hebben invloed op ons gevoel, gedrag, groei, seks en voorplanting.

Je kunt heel veel voordelen ondervinden van een gezonde lifestyle die de hormonen in balans brengen. Juist een goede hormoonbalans is heel belangrijk!
Wees hierbij vooral niet te streng zijn voor jezelf en probeer in het moment te leven. Wanneer je respect en liefde ervaart voor je eigen lichaam komt er een innerlijke PAUWER naar boven die zo ontzettend krachtig is. 💪 #vrouw #hormonen #balans #gezondheid #lichaam
...

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user pauwervrouw does not have permission to use this feed type.