Holistisch health coaching
Body, mind & spirit

In je kracht komen

Ben jij op zoek naar de balans in jouw lichaam? Als vrouw kun je te maken krijgen met verschillende hormonale veranderingen in je leven, zoals puberteit, menstruatie, zwangerschap en menopauze. Deze veranderingen kunnen leiden tot verschillende symptomen en klachten, zoals stemmingswisselingen, rugklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en meer. Maar het goede nieuws is dat je deze symptomen kunt verminderen of zelfs voorkomen door middel van een gezonde levensstijl en hormoonbalans.

 

  

Als gecertificeerd holistisch hormoontherapeut help ik je om je hormonen beter te begrijpen en te leren hoe je deze kunt beïnvloeden door middel van voeding, levensstijl en supplementen. Samen werken we aan een op maat gemaakt plan dat past bij jouw specifieke behoeften en doelen.

 

Mijn aanpak is holistisch en ik geloof in het vinden van de oorzaak van het probleem in plaats van alleen de symptomen te behandelen. 

 

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen te werken aan een gezonder en gelukkiger leven!

Dit kun je verwachten

€ 449,00

Welke tools zet ik in?

In het adviesrapport zullen onderstaande onderdelen worden opgenomen. Het adviesrapport is een persoonlijk advies speciaal voor jou naar aanleiding van de uitkomsten van de vragenlijsten en testen.

 

Adem

Voeding

supplementen

Mindfulness

Circadiaans/
infradiaans ritme

yoga

Wist je dat jij zelf je zenuwstelsel kunt managen? 🙏🏼Voor een goed werkend autonoom zenuwstelsel wil je dat je sympathische zenuwstel en het parasympatische zenuwstelsel in balans zijn. ☯️Wanneer ik gestrest ben dan merk ik dit altijd gelijk aan mijn ademhaling. Bij een spannende film houd ik mijn ademhaling in van de spanning, en wanneer ik te gejaagd en druk ben dan verschuift mijn ademhaling naar een hoge borstademhaling, die ook nog eens veel te snel gaat.Heb je zelf weleens gemerkt dat wanneer je gestrest bent dat dit impact heeft op jouw ademhaling? 🫁Door de verandering die optreden in je ademhaling bij stress activeer je jouw sympathische zenuwstelsel ook wel de stressrespons genoemd. Deze veranderingen zijn gericht op het optimaliseren van zuurstoftoevoer naar het lichaam om snel en krachtig te kunnen handelen. Wanneer je in gevaar bent wil je dat dit gebeurt! 🐅Je wilt alleen niet dat dit systeem altijd aan staat want dit kan bijdragen aan chronische stress en gezondheidsproblemen op de lange termijn. Je wilt terugkeren naar het parasympatische zenuwstelsel waar rust is en herstel optreedt.De kracht van jouw ademhaling is enorm Pauwerful. 💪🏻Ademhalingsoefeningen kunnen jouw stress reduceren, je hartslag verlagen en je cortisol niveaus verlagen en kan dus invloed uitoefenen op je lichaam, je mind, je zenuwstelsel en jouw welzijn. 🩷
...

24 5

Van DISCONNECTED naar weer in contact komen met je lijfJe bent niet alleen je hoofdJe bent niet alleen je lichaamJe bent niet alleen je emotiesJe bent niet alleen je spiritualiteitAlles is met elkaar verbonden en alles heeft invloed op elkaarMeestal ga je weg waar je pijn voelt, waar het oncomfortabel is, wat ongemakkelijk voelt of waar je simpelweg nooit bentJuist door naar die pijn te gaan, naar waar het oncomfortabel voelt, naar wat ongemakkelijk voelt en te gaan waar je nooit bentBewust, in het nu, met een open aandacht, zonder oordeel weer terug naar de het contact met jezelf. Terug naar waar je hoofd, lichaam, emoties en spiritualiteit samenkomen in harmonie. ✨Gun jezelf deze connectie. Het is magisch voor jouw welzijn. Ik help je er graag bij 💜Liefs, Marloes
...

8 0

Lieve vrouw, mijn naam is Marloes.Als gecertificeerd holistisch hormoontherapeut en gepassioneerd yogadocente ben ik gespecialiseerd in de gezondheid van de vrouw en stressklachten.Met deskundige kennis en liefde voor mijn vak help ik vrouwen niet alleen hun hormonale balans te herstellen, maar ook om stress op een holistische manier te begrijpen en te beheren. We integreren o.a. ademhalingstechnieken, mindfulness-oefeningen en de helende kracht van restorative yoga om jouw welzijn te verbeteren.Ik geloof in de kracht die elke vrouw in zich draagt, de kracht van haar vrouwelijke energie en haar zelfhelend vermogen. Samen ontdekken we jouw grootste PAUWER, verbinden BODY, MIND & SPIRIT en laten jou stralen van binnenuit. ✨Liefs
...

31 7

Als je het mij vraagt DE perfecte match 🧘🏻‍♀️💖

Niet alleen verbindt yoga lichaam, geest en ziel moeiteloos, maar het heeft ook een aanzienlijke positieve invloed op zowel jouw welzijn als jouw hormonale balans.

Yoga leert je met zachtheid naar jouw eigen lichaam te luisteren. Het nodigt je uit om in het moment te zijn, zonder oordeel. Door beweging, ademhaling en mindfulness te combineren, ontstaat innerlijke rust en worden de organen gestimuleerd die verantwoordelijk zijn voor het evenwicht in de productie van hormonen in jouw lichaam, waardoor harmonie ontstaat.

De therapeutische kracht van yoga inzetten om jouw unieke behoeften te vervullen. Echt die focus op wat jij nodig hebt! De mogelijkheden zijn grenzeloos:

✨ Het kalmeren van jouw zenuwstelsel om emotionele stabiliteit te creëren (denk aan het overwinnen van depressie, stemmingswisselingen, angsten en stress)
✨ Het reguleren van jouw menstruatiecyclus
✨ Het verhogen van jouw sensuele verlangen
✨ Het bevorderen van jouw vruchtbaarheid
✨ Het verlichten van klachten rondom de menopauze
✨ Het bieden van verlichting bij aandoeningen als endometriose, (hormonale) migraine, PCOS of PMS hebt
✨ Wanneer je echt weer als een roosje wilt slapen en dit echt veeel te lang geleden is

Wanneer je hormonen in balans zijn, opent dit de deur naar een wereld van positieve transformatie en zelfzorg. Laat je leiden door de kracht van yoga, en herontdek de Pauwervrouw die diep in jou schuilt. 🧘🏻‍♀️💖

Als je meer wilt weten, vragen hebt, of gewoon behoefte hebt aan een gesprek, aarzel dan niet om een DM te sturen.

Liefs,
Marloes

#YogaVoorVrouwen #Hormoonyoga #Yoga #Bewustevrouw #HormoonBalans #Zelfzorg #LichaamEnGeest #Gezondheid #Hormonen
...

15 0

Ben jij klaar voor jouw vrouwelijke superPAUWER? 🌸🔥

Ik geloof in een compleet andere benadering in de gezondheid voor vrouwen.

Een verlangen naar een nieuwe manier van welzijn, geen snelle oplossing voor symptomen, maar een transformatieproces naar een bewuster, gezonder en gelukkiger leven.

Mijn missie is voortgekomen uit mijn eigen reis. De missie is duidelijk – Bewuste vrouwen – Jou - helpen om uit je hoofd te komen en jezelf opnieuw te verbinden met jouw lichaam, je vrouwelijke energie en in je kracht te stappen. Zeker in een wereld waar we 24/7 aan kunnen staan en de mannelijke energie domineert.

Ik weet het zelf maar al te goed. Ik duwde mezelf buiten mijn grenzen, moest van alles van mezelf, leefde niet volgens mijn ritme, at de verkeerde voeding, verkeerde beweging, verkeerde ontspanning en was totaal niet in het hier en nu. Wat resulteerde in een ontregelt zenuwstelsel, hormonale disbalans en uiteindelijk chronische endometriose stadium 4. Ik had altijd pijn, was ongelukkig en haatte mijn lichaam.

Herken je dat gevoel van totale onthechting van jezelf? Gelukkig weet ik inmiddels dat je invloed hebt op je eigen welzijn en heb ik enkel nog liefde voor mijn lichaam. Wil jij dit ook?

Wees welkom in mijn DM of ik iets voor je kan betekenen. 💖
...

22 5

Stress vind ik persoonlijk de grootste f#cker en reden voor hormonale problematiek. 🖕🏼

Zeg maar hallo tegen ons stressresponssysteem! Een ontzettend vernuftig systeem, dat zeker. Helaas leven we in een wereld waarin er iets te veel aanspraak wordt gemaakt op dit systeem. En ja, dit systeem gaat voor groei en voortplanting. 🌱🌸🐝

Chronische en dus langdurige stress kan bijvoorbeeld leiden tot een onregelmatige menstruatiecyclus, verminderde vruchtbaarheid en verhoogde symptomen van PMS.

Stress komt in allerlei vormen. Onze drukke agenda’s, de druk die we onszelf opleggen, want we willen alles perfect uitvoeren, we eten ongezonde voeding, we slapen slecht of te weinig, ziektes of pijnklachten, deadlines op het werk, relatieproblemen, een verhuizing. You name it.

Hoe we omgaan met deze stress is erg persoonlijk. Soms ben je jezelf ook niet bewust van de impact die stress heeft op jouw hormonen. Gelukkig kun je allerlei tools inzetten om je stressniveaus beheersbaar te maken 💪🏼❤️

#stress #hormonen #hormonalegezondheid #vrouw #selfcare #leefstijl
...

11 0

Ja die menstruatie, het is eigenlijk maar een ongemakkelijk iets. Het komt nooit uit! Het is toch een beetje viezig en gaat nogal eens gepaard met verschillende klachten. Het liefste negeren we daarom ook onze menstruatie.

Maar waarom? Onze gedachten over onze menstruatiecyclus, en dus ook die menstruatieperiode, zouden eigenlijk ontzettend positief moeten zijn en we zouden eigenlijk alleen maar liefde moeten voelen. ❤️

De menstruatiecyclus is een heel mooi natuurlijk proces van de vrouw en heeft belangrijke voordelen voor de gezondheid van de vrouw.

🌙 De menstruatiecyclus is een barometer van onze algemene gezondheid
🌙 De menstruatiecyclus zorgt ervoor dat je mogelijk zwanger kunt worden
🌙 De menstruatiecyclus speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de hormoonbalans
🌙 De menstruatiecyclus helpt bij het afvoeren van afvalstoffen
🌙 Een regelmatige menstruatiecyclus vermindert het risico op bepaalde kankers en endometriose.

Een gezonde menstruatiecyclus verbetert jouw kwaliteit van leven en door de juiste kennis en tools kun jij hier zeker positieve invloed op uitoefenen. ✨

#hormonen #gezondheid #menstruatiecyclus #vrouw
...

4 0