EMB BLOEDTEST
Energetische Morfologische Bloedtest

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een uiterst waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Het bloed bereikt elke afgelegen uithoek van ons lichaam, van onze teennagels tot onze haarwortels. Het bloed is niet alleen transportmiddel, maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem. Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Uit het bloed kan echter meer informatie gehaald worden. Een geheel andere holistische benadering van een bloedonderzoek kan preklinische belastingen & energetische belastingen aantonen. De uitslag van de EMB test geeft bijzonder veel waardevolle en bruikbare informatie over meridiaan- en pathologische verstoringen van het lichaam.

Alles is energie en dat is alles wat er is

Welke verstoringen van het lichaam kunnen er allemaal aangetoond worden naar aanleiding van de test?

Hematologie

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoblobine (Hb)
 • Hematocriet (Hct)

Levend BLoed Analyse

 • Vrije radicaal belasting
 • Energievoorziening
 • Glucoseregulatie
 • Thermoregulatie
 • Zuur-Base Balans

Energetische analyse

 • Trillingen /frequenties
 • Vitamines
 • Mineralen
 • Spoorelementen
 • Hormonen
 • Vetzuren
 • Neurotransmitters
 • Stress
 • Darmverstoring
 • Parasietbelasting 
 • Virale belasting 
 • PNI verstoringen
 • Energetische intoleranties

 

EMB Bloedtest basis
 • Online intakeformulier
 • Bravermantest
 • Eerste (online) consult + afname EMB bloedtest 
 • Tweede online consult: bespreken uitslag met beknopt verslag en advies na drie à vier weken

€ 199,95

 

 

EMB Bloedtest Uitgebreid
 • Online intakeformulier
 • Bravermantest
 • Eerste (online) consult + afname EMB bloedtest 
 • Tweede (online) consult: bespreken uitslag met uitgebreid verslag en advies  na drie à vier weken 
€ 349,00

 

FAQ

Het lab analyseert enerzijds het bloed op microscopisch niveau. Anderzijds analyseren we op energetisch niveau. Einstein leerde ons al dat alles en iedereen uit energie bestaat.2 Energie is dus de basis van het universum, maar dat is lang niet altijd zichtbaar. Daarentegen zijn deze gewaarwordingen wel op andere manieren waar te nemen. Denk hierbij aan je ademhaling of emoties. Morfologisch slaat op de organen en weefsels van een organisme.

Klinkt zweverig? Dat valt wel mee! Energetica wordt al sinds oudsher in de alternatieve geneeskunde toegepast. Zo zijn de meridianen en chakra’s binnen de Chinese en Ayrvedische geneeskunde onderdelen van energetische therapie. Bovendien houden ook artsen in de reguliere geneeskunde zich bezig met energetische waarden, hetzij op biochemisch niveau. Energetische therapie richt zich op herstellen van de balans tussen onze fysieke en energetische kant.

De EMB betreft een testmethode waarbij de therapeut middels een vingerprik enkele druppels bloed afneemt. In het onderzoek wat volgt wordt zowel met reguliere als complementaire bril naar het bloed en de anamnese gekeken. Het energetisch morfologische bloedonderzoek bekijkt enerzijds de bloedcellen (hematologie) en geeft anderzijds inzicht in tekorten en verstoringen op energetisch niveau.

De EMB test wordt enkel afgenomen door professionals in de gezondheidszorg die beschikken over ruim voldoende orthomoleculaire en medische kennis. Deze testmethode is als zodanig niet wetenschappelijk bewezen en vervangt ook niet het reguliere bloedonderzoek. De betrouwbaarheid van deze test is daarentegen te vinden in de praktijk.

Zo heeft de EMB test door de jaren heen zijn sporen verdiend. De geteste personen kunnen zich in vrijwel alle gevallen vinden in de uitkomsten van deze test. Soms zal er iets naar voren komen, wat niet direct te verklaren lijkt. Samen komen we dan tot verhelderende inzichten voor een afgemeten behandeltraject.

De test geeft jou bijzonder veel waardevolle informatie. Er worden reguliere waardes bekeken, maar ook complementaire waardes qua vitaminen, mineralen en eventuele absolute tekorten.

 

 1. Hematologie

  Erytrocyten (rode bloedcellen)

  Trombocyten (bloedplaatjes)

  Leukocyten (witte bloedcellen)

 2. Levend Bloed Analyse

  Hier is gekeken naar de vormgeving van de bloedcellen. 

  Afwijkingen in de vorm van de cellen kunnen globaal 

  aangeven wat er eventueel mankeert. Dit wijst ook vaak op een afwijking in de functie van de cel.

 3. Energetische Analyse

  Bloed geeft ook energetische trillingen/waarden en geeft op trillingsniveau aan wat ons ichaam nodig heeft om in 

  balans te komen. Hier wordt de prioriteit in behandeling weergegeven. Hoe hoger de score is, des te meer afwijking.

 • Wanneer je een algehele  gezondheidscheck wilt doen;
 • Je hebt allerlei klachten zoals vermoeidheid, hormonale klachten, darmklachten of psychische problemen en wilt hier graag wat aan doen; 
 • Je wilt graag suppleren en wilt dit doelgericht doen;
 • In de reguliere zorg kunnen ze niets voor je betekenen, maar jij wilt kijken wat er wel gedaan kan worden.

Disclamer: De adviezen die wij geven hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1-op-1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld: Voor vitamine B12 kan er regulier een normale waarde zijn, terwijl deze EMBTest® een deficiëntie aangeeft. EMBTest® doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de cliënt. Metingen, bevindingen, onderzoek en adviezen n.a.v. van deze EMBTest® vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

Het is niet nodig om nuchter te zijn voor een EMB test. Wel moet het bloed zo vers mogelijk zijn en dient de test voor 16.00 uur uitgevoerd te zijn, zodat deze dezelfde dag met de post verzonden kan worden naar het laboratorium. 

Ja dit is uiteraard geen probleem. De 1-1 gesprekken kunnen ook via zoom plaatsvinden of zelfs telefonisch. Je ontvangt de vragenlijsten online die je dient in te vullen, waarna ik je de test set per post zal toesturen, zodat je zelf bloed kunt afnemen. Dit zal ik uitgebreid toelichten of we doen dit samen via een zoom meeting. 

Stress vind ik persoonlijk de grootste f#cker en reden voor hormonale problematiek. 🖕🏼

Zeg maar hallo tegen ons stressresponssysteem! Een ontzettend vernuftig systeem, dat zeker. Helaas leven we in een wereld waarin er iets te veel aanspraak wordt gemaakt op dit systeem. En ja, dit systeem gaat voor groei en voortplanting. 🌱🌸🐝

Chronische en dus langdurige stress kan bijvoorbeeld leiden tot een onregelmatige menstruatiecyclus, verminderde vruchtbaarheid en verhoogde symptomen van PMS.

Stress komt in allerlei vormen. Onze drukke agenda’s, de druk die we onszelf opleggen, want we willen alles perfect uitvoeren, we eten ongezonde voeding, we slapen slecht of te weinig, ziektes of pijnklachten, deadlines op het werk, relatieproblemen, een verhuizing. You name it.

Hoe we omgaan met deze stress is erg persoonlijk. Soms ben je jezelf ook niet bewust van de impact die stress heeft op jouw hormonen. Gelukkig kun je allerlei tools inzetten om je stressniveaus beheersbaar te maken 💪🏼❤️

#stress #hormonen #hormonalegezondheid #vrouw #selfcare #leefstijl
...

Ja die menstruatie, het is eigenlijk maar een ongemakkelijk iets. Het komt nooit uit! Het is toch een beetje viezig en gaat nogal eens gepaard met verschillende klachten. Het liefste negeren we daarom ook onze menstruatie.

Maar waarom? Onze gedachten over onze menstruatiecyclus, en dus ook die menstruatieperiode, zouden eigenlijk ontzettend positief moeten zijn en we zouden eigenlijk alleen maar liefde moeten voelen. ❤️

De menstruatiecyclus is een heel mooi natuurlijk proces van de vrouw en heeft belangrijke voordelen voor de gezondheid van de vrouw.

🌙 De menstruatiecyclus is een barometer van onze algemene gezondheid
🌙 De menstruatiecyclus zorgt ervoor dat je mogelijk zwanger kunt worden
🌙 De menstruatiecyclus speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de hormoonbalans
🌙 De menstruatiecyclus helpt bij het afvoeren van afvalstoffen
🌙 Een regelmatige menstruatiecyclus vermindert het risico op bepaalde kankers en endometriose.

Een gezonde menstruatiecyclus verbetert jouw kwaliteit van leven en door de juiste kennis en tools kun jij hier zeker positieve invloed op uitoefenen. ✨

#hormonen #gezondheid #menstruatiecyclus #vrouw
...

Heb jij een kinderwens?
Dan heb ik een mooie sessie gemaakt met kalmerende en verzorgende houden om de stress- en geslachtshormonen in balans te brengen. We gaan aan de slag met jouw hormoonregulatie en het verminderen de stress. Yoga kan helpen om het bekkengebied uit te rekken en te openen, zodat bloed en energie in de onderbuik en voortplantingsorganen kunnen stromen. We verbinden de twee vrouwelijke krachtcentra, het hart en de baarmoeder. ❤️

#fertiliteit #vruchtbaarheid #yoga #vrouwelijkeenergie #holistisch
...

Ik kies voor positieve gedachten die mijn lichaam koesteren en ondersteunen. ❤️

De meest waardevolle les die ik heb mogen leren is dat gedachten krachten zijn. ✨

Een mooie affirmatie (positieve, krachtige gedachte) om vandaag, door de dag heen, eens voorbij te laten komen. Even dat momentje voor jezelf nemen en je gedachten naar het hier en nu halen.

Sluit je ogen en ga eerst eens bewust naar je ademhaling. Adem in door je neus en ga met je ademhaling naar je buik, voel dat je buik een bolletje wordt. Adem daarna weer rustig uit door je mond. Probeer dit eens een aantal keer te herhalen en creëer een natuurlijke ademhaling. Neem nu de affirmatie eens bewust in je gedachten.
Ik kies voor positieve gedachten die mijn lichaam koesteren en ondersteunen en laat dit gevoel echt door je lichaam heen stromen. ✨
Open nu weer rustig je ogen.

Zo simpel kan het zijn. Even die aandacht voor je lijf.

#mindfulness #vrouw #gedachten #ademhaling #hierennu #positiviteit
...

Een vrouwenlichaam is nu eenmaal niet hetzelfde als een mannenlichaam. ❤️

In het bijzonder de vrouwelijke hormonale gezondheid. Hormonen spelen een belangrijke rol tijdens de maandelijkse cyclus en verschillende levensfases van de vrouw. 🌕 Ze hebben invloed op ons gevoel, gedrag, groei, seks en voorplanting.

Je kunt heel veel voordelen ondervinden van een gezonde lifestyle die de hormonen in balans brengen. Juist een goede hormoonbalans is heel belangrijk!
Wees hierbij vooral niet te streng zijn voor jezelf en probeer in het moment te leven. Wanneer je respect en liefde ervaart voor je eigen lichaam komt er een innerlijke PAUWER naar boven die zo ontzettend krachtig is. 💪 #vrouw #hormonen #balans #gezondheid #lichaam
...

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user pauwervrouw does not have permission to use this feed type.