EMB BLOEDTEST
Energetische Morfologische Bloedtest

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een uiterst waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Het bloed bereikt elke afgelegen uithoek van ons lichaam, van onze teennagels tot onze haarwortels. Het bloed is niet alleen transportmiddel, maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem. Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Uit het bloed kan echter meer informatie gehaald worden. Een geheel andere holistische benadering van een bloedonderzoek kan preklinische belastingen & energetische belastingen aantonen. De uitslag van de EMB test geeft bijzonder veel waardevolle en bruikbare informatie over meridiaan- en pathologische verstoringen van het lichaam.

Alles is energie en dat is alles wat er is

Welke verstoringen van het lichaam kunnen er allemaal aangetoond worden naar aanleiding van de test?

Hematologie

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoblobine (Hb)
 • Hematocriet (Hct)

Levend BLoed Analyse

 • Vrije radicaal belasting
 • Energievoorziening
 • Glucoseregulatie
 • Thermoregulatie
 • Zuur-Base Balans

Energetische analyse

 • Trillingen /frequenties
 • Vitamines
 • Mineralen
 • Spoorelementen
 • Hormonen
 • Vetzuren
 • Neurotransmitters
 • Stress
 • Darmverstoring
 • Parasietbelasting 
 • Virale belasting 
 • PNI verstoringen
 • Energetische intoleranties

 

EMB Bloedtest basis
 • Online intakeformulier
 • Bravermantest
 • Eerste (online) consult + afname EMB bloedtest 
 • Tweede online consult: bespreken uitslag met beknopt verslag en advies na drie à vier weken

€ 199,95

 

 

EMB Bloedtest Uitgebreid
 • Online intakeformulier
 • Bravermantest
 • Eerste (online) consult + afname EMB bloedtest 
 • Tweede (online) consult: bespreken uitslag met uitgebreid verslag en advies  na drie à vier weken 
€ 349,00

 

FAQ

Het lab analyseert enerzijds het bloed op microscopisch niveau. Anderzijds analyseren we op energetisch niveau. Einstein leerde ons al dat alles en iedereen uit energie bestaat.2 Energie is dus de basis van het universum, maar dat is lang niet altijd zichtbaar. Daarentegen zijn deze gewaarwordingen wel op andere manieren waar te nemen. Denk hierbij aan je ademhaling of emoties. Morfologisch slaat op de organen en weefsels van een organisme.

Klinkt zweverig? Dat valt wel mee! Energetica wordt al sinds oudsher in de alternatieve geneeskunde toegepast. Zo zijn de meridianen en chakra’s binnen de Chinese en Ayrvedische geneeskunde onderdelen van energetische therapie. Bovendien houden ook artsen in de reguliere geneeskunde zich bezig met energetische waarden, hetzij op biochemisch niveau. Energetische therapie richt zich op herstellen van de balans tussen onze fysieke en energetische kant.

De EMB betreft een testmethode waarbij de therapeut middels een vingerprik enkele druppels bloed afneemt. In het onderzoek wat volgt wordt zowel met reguliere als complementaire bril naar het bloed en de anamnese gekeken. Het energetisch morfologische bloedonderzoek bekijkt enerzijds de bloedcellen (hematologie) en geeft anderzijds inzicht in tekorten en verstoringen op energetisch niveau.

De EMB test wordt enkel afgenomen door professionals in de gezondheidszorg die beschikken over ruim voldoende orthomoleculaire en medische kennis. Deze testmethode is als zodanig niet wetenschappelijk bewezen en vervangt ook niet het reguliere bloedonderzoek. De betrouwbaarheid van deze test is daarentegen te vinden in de praktijk.

Zo heeft de EMB test door de jaren heen zijn sporen verdiend. De geteste personen kunnen zich in vrijwel alle gevallen vinden in de uitkomsten van deze test. Soms zal er iets naar voren komen, wat niet direct te verklaren lijkt. Samen komen we dan tot verhelderende inzichten voor een afgemeten behandeltraject.

De test geeft jou bijzonder veel waardevolle informatie. Er worden reguliere waardes bekeken, maar ook complementaire waardes qua vitaminen, mineralen en eventuele absolute tekorten.

 

 1. Hematologie

  Erytrocyten (rode bloedcellen)

  Trombocyten (bloedplaatjes)

  Leukocyten (witte bloedcellen)

 2. Levend Bloed Analyse

  Hier is gekeken naar de vormgeving van de bloedcellen. 

  Afwijkingen in de vorm van de cellen kunnen globaal 

  aangeven wat er eventueel mankeert. Dit wijst ook vaak op een afwijking in de functie van de cel.

 3. Energetische Analyse

  Bloed geeft ook energetische trillingen/waarden en geeft op trillingsniveau aan wat ons ichaam nodig heeft om in 

  balans te komen. Hier wordt de prioriteit in behandeling weergegeven. Hoe hoger de score is, des te meer afwijking.

 • Wanneer je een algehele  gezondheidscheck wilt doen;
 • Je hebt allerlei klachten zoals vermoeidheid, hormonale klachten, darmklachten of psychische problemen en wilt hier graag wat aan doen; 
 • Je wilt graag suppleren en wilt dit doelgericht doen;
 • In de reguliere zorg kunnen ze niets voor je betekenen, maar jij wilt kijken wat er wel gedaan kan worden.

Disclamer: De adviezen die wij geven hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1-op-1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld: Voor vitamine B12 kan er regulier een normale waarde zijn, terwijl deze EMBTest® een deficiëntie aangeeft. EMBTest® doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de cliënt. Metingen, bevindingen, onderzoek en adviezen n.a.v. van deze EMBTest® vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

Het is niet nodig om nuchter te zijn voor een EMB test. Wel moet het bloed zo vers mogelijk zijn en dient de test voor 16.00 uur uitgevoerd te zijn, zodat deze dezelfde dag met de post verzonden kan worden naar het laboratorium. 

Ja dit is uiteraard geen probleem. De 1-1 gesprekken kunnen ook via zoom plaatsvinden of zelfs telefonisch. Je ontvangt de vragenlijsten online die je dient in te vullen, waarna ik je de test set per post zal toesturen, zodat je zelf bloed kunt afnemen. Dit zal ik uitgebreid toelichten of we doen dit samen via een zoom meeting. 

Workshop Cyclus & Balans: Empowerment voor jonge PauwerMeiden

Wist je dat het begrijpen van je hormonen en je menstruatiecyclus een wereld van verschil kan maken in je dagelijks leven? Het is voor mij wel een gevalletje “had ik maar eerder geweten...” 🥴Weet jij wat er allemaal hormonaal in je lichaam gebeurt?Het is voor mij nu zo ontzettend waardevol om te weten wat er allemaal speelt in mijn lichaam. En voor wie eigenlijk niet? Als vrouw ga je door zoveel verschillende fases.Of je nu jong bent of al wat ouder, elke vrouw kan profiteren van deze kennis. Onze hormonen spelen een sleutelrol in ons dagelijks leven, en door hier meer over te weten, kun je niet alleen je eigen welzijn verbeteren, maar ook dat van de vrouwen om je heen.Begrip van Je Lichaam:

Leer hoe je hormonen werken en wat er in je lichaam gebeurt. Dit helpt je om bewuste keuzes te maken en goed voor jezelf te zorgen.Emotionele Stabiliteit:

Hormonen beïnvloeden je stemming en emoties. Door te weten wanneer je hormonale pieken en dalen hebt, kun je beter omgaan met stemmingswisselingen en emotionele uitdagingen.Optimaliseer Je Energie:

Elke fase van je cyclus heeft invloed op je energieniveau. Door je activiteiten af te stemmen op je cyclus, kun je je energie optimaal benutten en productiever zijn.Gezondheid en Welzijn:

Begrip van je cyclus kan helpen bij het vroegtijdig herkennen van gezondheidsproblemen. Dit stelt je in staat om snel actie te ondernemen en je gezondheid te verbeteren.Versterk Je Zelfvertrouwen:

Kennis is empowerment! Door je lichaam en hormonen te begrijpen, voel je je zelfverzekerder en in controle over je eigen gezondheid en welzijn.Speciaal voor jonge meiden heb ik een workshop gemaakt om je 2,5 uur onder te dompelen in deze waardevolle kennis, maar ook actief aan de slag gaat. Schrijf je in via de link in bio en boost je superpauwer! 💪🏻🥰

#Pauwervrouw #Empowerment #JongeMeiden #Puberteit #Workshop #Vrouwengezondheid #HormoonBalans #Menstruatiecyclus #Zelfzorg #HolistischeGezondheid
...

8 0

Het is je f🩷cking gezondheid!Waarom kiezen voor een quick fix (die uiteindelijk het onderliggende probleem niet oplost) als je ook kunt gaan voor duurzame, langetermijnveranderingen? 💪🌿Zonder je gezondheid kun je al die mooie plannen en dromen niet najagen. Dus waarom zou je genoegen nemen met minder? 💖Of geloof jij nog steeds in sprookjes?Bij Pauwervrouw geloven we in een holistische aanpak die inzet en toewijding vereist. Wij zijn er voor vrouwen die hun vrouwelijke energie willen laten stromen, hun zenuwstelsel willen kalmeren en echte zelfheling willen ervaren. ✨Sta jij open voor duurzame veranderingen die jouw gezondheid en welzijn op de lange termijn bevorderen? 💫#HolistischeGezondheid #Zelfzorg #VrouwelijkeEnergie #DuurzameVeranderingen #Pauwervrouw #Zelfheling #LangetermijnGezondheid #HolistischeLevensstijl #GezondeVrouw #Mindfulness
...

26 2

Wist je dat jij zelf je zenuwstelsel kunt managen? 🙏🏼Voor een goed werkend autonoom zenuwstelsel wil je dat je sympathische zenuwstel en het parasympatische zenuwstelsel in balans zijn. ☯️Wanneer ik gestrest ben dan merk ik dit altijd gelijk aan mijn ademhaling. Bij een spannende film houd ik mijn ademhaling in van de spanning, en wanneer ik te gejaagd en druk ben dan verschuift mijn ademhaling naar een hoge borstademhaling, die ook nog eens veel te snel gaat.Heb je zelf weleens gemerkt dat wanneer je gestrest bent dat dit impact heeft op jouw ademhaling? 🫁Door de verandering die optreden in je ademhaling bij stress activeer je jouw sympathische zenuwstelsel ook wel de stressrespons genoemd. Deze veranderingen zijn gericht op het optimaliseren van zuurstoftoevoer naar het lichaam om snel en krachtig te kunnen handelen. Wanneer je in gevaar bent wil je dat dit gebeurt! 🐅Je wilt alleen niet dat dit systeem altijd aan staat want dit kan bijdragen aan chronische stress en gezondheidsproblemen op de lange termijn. Je wilt terugkeren naar het parasympatische zenuwstelsel waar rust is en herstel optreedt.De kracht van jouw ademhaling is enorm Pauwerful. 💪🏻Ademhalingsoefeningen kunnen jouw stress reduceren, je hartslag verlagen en je cortisol niveaus verlagen en kan dus invloed uitoefenen op je lichaam, je mind, je zenuwstelsel en jouw welzijn. 🩷
...

25 5

Van DISCONNECTED naar weer in contact komen met je lijfJe bent niet alleen je hoofdJe bent niet alleen je lichaamJe bent niet alleen je emotiesJe bent niet alleen je spiritualiteitAlles is met elkaar verbonden en alles heeft invloed op elkaarMeestal ga je weg waar je pijn voelt, waar het oncomfortabel is, wat ongemakkelijk voelt of waar je simpelweg nooit bentJuist door naar die pijn te gaan, naar waar het oncomfortabel voelt, naar wat ongemakkelijk voelt en te gaan waar je nooit bentBewust, in het nu, met een open aandacht, zonder oordeel weer terug naar de het contact met jezelf. Terug naar waar je hoofd, lichaam, emoties en spiritualiteit samenkomen in harmonie. ✨Gun jezelf deze connectie. Het is magisch voor jouw welzijn. Ik help je er graag bij 💜Liefs, Marloes
...

8 0

Lieve vrouw, mijn naam is Marloes.Als gecertificeerd holistisch hormoontherapeut en gepassioneerd yogadocente ben ik gespecialiseerd in de gezondheid van de vrouw en stressklachten.Met deskundige kennis en liefde voor mijn vak help ik vrouwen niet alleen hun hormonale balans te herstellen, maar ook om stress op een holistische manier te begrijpen en te beheren. We integreren o.a. ademhalingstechnieken, mindfulness-oefeningen en de helende kracht van restorative yoga om jouw welzijn te verbeteren.Ik geloof in de kracht die elke vrouw in zich draagt, de kracht van haar vrouwelijke energie en haar zelfhelend vermogen. Samen ontdekken we jouw grootste PAUWER, verbinden BODY, MIND & SPIRIT en laten jou stralen van binnenuit. ✨Liefs
...

33 7

Als je het mij vraagt DE perfecte match 🧘🏻‍♀️💖

Niet alleen verbindt yoga lichaam, geest en ziel moeiteloos, maar het heeft ook een aanzienlijke positieve invloed op zowel jouw welzijn als jouw hormonale balans.

Yoga leert je met zachtheid naar jouw eigen lichaam te luisteren. Het nodigt je uit om in het moment te zijn, zonder oordeel. Door beweging, ademhaling en mindfulness te combineren, ontstaat innerlijke rust en worden de organen gestimuleerd die verantwoordelijk zijn voor het evenwicht in de productie van hormonen in jouw lichaam, waardoor harmonie ontstaat.

De therapeutische kracht van yoga inzetten om jouw unieke behoeften te vervullen. Echt die focus op wat jij nodig hebt! De mogelijkheden zijn grenzeloos:

✨ Het kalmeren van jouw zenuwstelsel om emotionele stabiliteit te creëren (denk aan het overwinnen van depressie, stemmingswisselingen, angsten en stress)
✨ Het reguleren van jouw menstruatiecyclus
✨ Het verhogen van jouw sensuele verlangen
✨ Het bevorderen van jouw vruchtbaarheid
✨ Het verlichten van klachten rondom de menopauze
✨ Het bieden van verlichting bij aandoeningen als endometriose, (hormonale) migraine, PCOS of PMS hebt
✨ Wanneer je echt weer als een roosje wilt slapen en dit echt veeel te lang geleden is

Wanneer je hormonen in balans zijn, opent dit de deur naar een wereld van positieve transformatie en zelfzorg. Laat je leiden door de kracht van yoga, en herontdek de Pauwervrouw die diep in jou schuilt. 🧘🏻‍♀️💖

Als je meer wilt weten, vragen hebt, of gewoon behoefte hebt aan een gesprek, aarzel dan niet om een DM te sturen.

Liefs,
Marloes

#YogaVoorVrouwen #Hormoonyoga #Yoga #Bewustevrouw #HormoonBalans #Zelfzorg #LichaamEnGeest #Gezondheid #Hormonen
...

15 0

Ben jij klaar voor jouw vrouwelijke superPAUWER? 🌸🔥

Ik geloof in een compleet andere benadering in de gezondheid voor vrouwen.

Een verlangen naar een nieuwe manier van welzijn, geen snelle oplossing voor symptomen, maar een transformatieproces naar een bewuster, gezonder en gelukkiger leven.

Mijn missie is voortgekomen uit mijn eigen reis. De missie is duidelijk – Bewuste vrouwen – Jou - helpen om uit je hoofd te komen en jezelf opnieuw te verbinden met jouw lichaam, je vrouwelijke energie en in je kracht te stappen. Zeker in een wereld waar we 24/7 aan kunnen staan en de mannelijke energie domineert.

Ik weet het zelf maar al te goed. Ik duwde mezelf buiten mijn grenzen, moest van alles van mezelf, leefde niet volgens mijn ritme, at de verkeerde voeding, verkeerde beweging, verkeerde ontspanning en was totaal niet in het hier en nu. Wat resulteerde in een ontregelt zenuwstelsel, hormonale disbalans en uiteindelijk chronische endometriose stadium 4. Ik had altijd pijn, was ongelukkig en haatte mijn lichaam.

Herken je dat gevoel van totale onthechting van jezelf? Gelukkig weet ik inmiddels dat je invloed hebt op je eigen welzijn en heb ik enkel nog liefde voor mijn lichaam. Wil jij dit ook?

Wees welkom in mijn DM of ik iets voor je kan betekenen. 💖
...

22 5

Stress vind ik persoonlijk de grootste f#cker en reden voor hormonale problematiek. 🖕🏼

Zeg maar hallo tegen ons stressresponssysteem! Een ontzettend vernuftig systeem, dat zeker. Helaas leven we in een wereld waarin er iets te veel aanspraak wordt gemaakt op dit systeem. En ja, dit systeem gaat voor groei en voortplanting. 🌱🌸🐝

Chronische en dus langdurige stress kan bijvoorbeeld leiden tot een onregelmatige menstruatiecyclus, verminderde vruchtbaarheid en verhoogde symptomen van PMS.

Stress komt in allerlei vormen. Onze drukke agenda’s, de druk die we onszelf opleggen, want we willen alles perfect uitvoeren, we eten ongezonde voeding, we slapen slecht of te weinig, ziektes of pijnklachten, deadlines op het werk, relatieproblemen, een verhuizing. You name it.

Hoe we omgaan met deze stress is erg persoonlijk. Soms ben je jezelf ook niet bewust van de impact die stress heeft op jouw hormonen. Gelukkig kun je allerlei tools inzetten om je stressniveaus beheersbaar te maken 💪🏼❤️

#stress #hormonen #hormonalegezondheid #vrouw #selfcare #leefstijl
...

11 0